Collectie Almere

Sinds het ontstaan van Almere is veel aandacht besteed aan culturele ontwikkeling. De rijke kunstcollectie die door de jaren is opgebouwd verbeeldt en geeft inzicht de verschillende groeifases, tijdsgeesten en kunststromingen van Almere.

 

In de openbare ruimte meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte, bestaande uit vele kunstvormen zoals scultpuren, landschapskunstwerken, murals en lichtinstallaties.

Gezamenlijk vormen zij de BuitenCollectie Almere. De kunstwerken zijn eigendom van de Gemeente Almere én particuliere bewoners en instellingen.

 

Daarnaast heeft de Gemeente Almere de BinnenCollectie met kunstwerken als schilderijen en prints, bustes, installaties en sculpturen.

Inventarisatie collectie

Collectie Archief Almere

Sinds de sluiting van museum de Paviljoens in 2013 ontbreekt aan een eenduidig archief voor de Collectie Almere.
Basisinformatie is incompleet en archiefmateriaal ligt verspreid over verschillende bronnen.

 

In samenwerkingsverband start Stichting DKOR als penvoerder  in 2023 met de inventarisatie en documentatie van de Collectie Almere.

Gevolgd door publieke ontsluiting via de nog op te richten website www.CollectieAlmere.nl

 

Meer weten over dit initiatief of heeft u zelf informatie omtrent de Collectie Almere?

Neemt u dan contact op met projectleider Mark Wiechmann via info@kunstambassadeurs.nl.

archief Collectie Almere

De Kunstambassadeurs inventariseren en beheren uniek archiefmateriaal rondom de Collectie, zoals schetsen en notities van de kunstenaar, schaalmodellen en documentatie rondom het opdrachtgeverschap.

 

Heeft u vragen, wilt u een archiefstuk bekijken of heeft u zelf informatie rondom over specifiek kunstwerk? Neemt u dan contact op.

onderhoud Collectie Almere

Graffiti, schade of hoog gras? 

Samen onderhouden we BuitenCollectie Almere!

 

Heeft een kunstwerk aandacht nodig? 

Laat het ons weten dan zorgen de Kunstambassadeurs dat de juist personen worden ingelicht. Maak ook een melding via de gemeente Almere.

 

De Collectie Almere is grotendeels eigendom van de Gemeente Almere en wordt beheert door de afdeling Cultuur. Onderhoud wordt uitgevoerd door door de Kunstwacht.

 

Scroll naar boven