Stichting Design en Kunst in de Openbare Ruimte (DKOR) / Kunstambassadeurs is op zoek naar een nieuwe penningmeester met een hands-on mentaliteit. De huidige penningmeester die de stichting in 2019 mede heeft opgericht, heeft aangegeven deze functie te willen overdragen. Wie wil dit belangrijke, eervolle werk van hem overnemen?

 

De stichting stelt zich ten doel de buitenkunst in Almere onder de aandacht te brengen als ons jonge erfgoed. Kunstambassadeurs zijn inwoners van de stad die een kunstwerk ‘adopteren’ en in de gaten houden. Als er een beschadiging wordt geconstateerd, wordt er bij de gemeente een melding gedaan. Zo blijft de buitencollectie in stand.

 

De stichting wordt financieel gesteund door de gemeente. Daarnaast worden voor allerlei projecten in de stad financiële bijdragen bij meerdere fondsen aangevraagd.

Almere heeft meer dan 150 kunstwerken in de stad en het aantal is groeiende. Almere is een waar openluchtmuseum. Tijdens een bijeenkomst van inwoners die onlangs werd georganiseerd, gaven meerdere aanwezigen te kennen dat ze meer kunstwerken in de stad zouden willen zien. Hoe mooi is dat!

 

 

Een belangrijke taak van onze stichting voor de komende twee jaar is de Collectie Almere digitaliseren. De collectie is verspreid over een aantal culturele instellingen. Er is een plan geschreven voor de digitalisering, samen met studenten van de Reinwardt Academie. De directeur van de Collectie Nederland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed hebben hun steun toegezegd. Ook voor de digitalisering worden extra fondsen aangevraagd.

 

 

Graag zouden wij in contact komen met iemand met een financiële en culturele achtergrond.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marie-Josée Röselaers info@kunstambassadeurs.nl

Scroll naar boven