Almeerse Kunst in de Wijk

Basisschool de Lichtboei

Basisschool de Lichtboei staat naast het kunstwerk Gotische Kathedraal van Jose Pelzers in Almere Muziekwijk. Het stalen kunstwerk is in 1990 geplaats door een samenwerking van de school, basisschool Crescendo ernaast en buurthuis de Bazuin. Maar niemand van de school kende de informatie over de kathedraal in hun achtertuin. Toen de Kunstambassadeurs in april 2023 door Collage 112 uitgenodigd werden om workshops met groepen 5, 6, 7 en 8 uit te voeren was dat een ideale gelegenheid om de leerlingen en hun leerkrachten over de Kathedraal als kunstwerk te leren kennen.

In de workshop keken we naar afbeeldingen van kathedralen om een discussie over de ontwerpen en maatschappelijke belangen te voeren. We gingen naar buiten om Gotische Kathedraal van de kunstenaar te ontdekken en bespreken. Via afbeeldingen spraken we over glas-in-lood en waterspuwers die allebei een dubbele functie hadden bij de constructie en versiering van de grote gebouwen. Als creatieve opdracht konden de leerlingen ‘hun’ kathedraal versieren met fantasie ontwerpen voor een glas-in-lood raam of een waterspuwer.

Scroll naar boven