Almeerse Kunst in de Wijk

Basisschool het Palet

Collage 112 van Collage Almere vroeg de Kunstambassadeurs in maart 2023 om workshops te geven aan groepen 5/6 en 7/8.

 

Maquettes en afbeeldingen van kunstwerken Het Gezin van Jan Snoeck (1979), de Olifanten van Tom Klaassen (2000) en de letter A en de Komma’s van Hans Koetsier (1986-88) werden in de klassen besproken. 

Wat konden ze zien aan de vormen van de kunstwerken? Wisten waar ze in Almere stonden? Beschouwden de leerlingen de kunstwerken als monument, decoratie, of herkenningspunt voor de stad? Hadden ze enig idee over het materiaal dat de kunstenaars gebruikten? Leerlingen konden  materialen voelen en met elkaar vergelijken. Als creatieve opdracht konden ze hun eigen ideeën voor letters als buitenkunstwerken op papier tekenen met een korte uitleg over hun keuzes.

Scroll naar boven