Zuidersluis & OMD 2022

Spot On!

“Wat betekent de Zuidersluis en dit Brugwachtershuisje voor jouw?”

Deze vraag stelt SPOT ON! aan omwonenden en wijkorganisaties in 12 steden van Nederland. Voor Flevoland is gekozen voor de Almeerse Zuidersluis en zijn Brugwachtershuisje op de Oostvaardsdijk.

De antwoorden, verhalen en anekdoktes vormen de inspiratie voor dichter Marlies van Eunen – de Boer van de Lelystadse Dijkdichters uit Lelystad om een betekenisvolle dichtregel te maken. En vervolgens maakt een lichtkunstenaar hiervan een nieuw poëtisch lichtkunstwerk. 

Vanaf half oktober zal het lichtkunstwerk  in het Zuidersluis brugwachtershuisje te zien zijn en ’s avonds kunstig uitgelicht. 

SPOT ON! is een project ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Stichting Brugwachtershuisjes dat laat zien wat het effect van herbestemming van de leegstaande brugwachtershuisjes is.

Voor Flevoland is gekozen voor het huisje bij de Zuidersluis, de lokale coördinator is Mark Wiechmann, voor vragen of informatie kunt u contact opnemen via 0639435067.

Open Monumenten Dag 2022

Altijd al eens willen binnenkijken in een brugwachtershuisje?

Op zondag 11 september 2022 is het huisje van 12:00 geopend.

Toegang is gratis.

 

Coördinator Mark Wiechmann en dichter Marlies van Eunen – de Boer vertellen u graag meer over het huisje en zijn ook erg benieuwd naar uw beleving en verhalen!

 

Kijk voor het hele OMD programma op de website van de gemeente Almere: OMD 2022.

 

Kunt u zondag niet aanwezig  zijn, maar komt u graag alsnog meer te weten over het project of Brugwachtershuisje? Stuur dan een bericht:

Scroll naar boven