Flower Power Walk t/m 2 oktober

PERSBERICHT   18 sept 2022

 

Kies je Doek met menshoge bloemen kunst tijdens Kris Kras door Almere Stad

Kies je Doek en Pluk je Doek vormen de afsluiting van de Flower Power Walk-expo met meer dan 100m2 menshoge kunst in de openbare ruimte op 21 hekdoeken. Tijdens de fietstocht Kris Kras door Almere Stad op zaterdag 24 september is dit gedeelte van Almere te verkennen. Dan kan worden kennis gemaakt met lokale ondernemers en bijzondere initiatieven zoals de Flower Power Walk(FPW)-expo. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen deelnemers én derden een doek (3.35 x 1.75m) met afbeeldingen van originele bloemen kunst op de kop te tikken. Hergebruik van de kunstdoeken kan bijvoorbeeld op een hek van een parkeerplaats of de schutting van een tuin. Zo kunnen mensen langer van de kunst genieten, krijgt de koper een unieke spraakmakende blikvanger met kunst van creatief talent uit Almere en het doek een tweede leven.

Kris Kras deelnemers én derden kunnen een doek kiezen (€ 40,-) en reserveren bij punt B op Esplanade 14 of tot en met woensdag 21 september per mail. De opbrengst komt ten goede van het project om amateurkunst te stimuleren. Kies je Doek vindt plaats in samenwerking met Stichting DKOR – de Kunstambassadeurs.

Pluk je Doek. Na betaling mogen de doeken zelf worden afgehaald van de hekken op zondag 2 oktober (tussen 16.00 en 18.00 uur). Dit is tevens de laatste dag van deze tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De FPW-expo heeft dan een kleine drie maanden gestaan als gezond ommetje met kunst in het groen en is geopend door Jörgen Raymann op 8 juli. Almere heeft divers creatief talent is gebleken in het project.

Meer info over:
Inschrijven fietstocht Kris Kras Stad: www.startculture.com/kris-kras-door-almere/.
Flower Power Walk-expo: www.flowerpowerwalk.nl/
Mail om te reserveren: Marianna.bakker@gmail.com.

——————————————

T.b.v. de redactie:

Meer info over de Flower Power Walk-expo:
MariannA Bakker, 06 201 49 951 / marianna.bakker@gmail.com (bellen/appen werkt het snelst)

Foto’s om uit te kiezen:

  1. Trots op kunst van Arte College -1 van de 7 groepen makers Flower Power Walk-expo. Foto Dorine Pruijs van der Hoeven
  2. Kies je doek uit 21 doeken met kunst op Wandellaan Almere – Flower Power Walk-expo. Foto MariannA Bakker
  3. 1 van de 50 trotse makers-Jearmeline-bij haar kunst (r)-Flower Power Walk-expo. Foto MariannA Bakker

Flower Power Walk-expo: meer dan 100m2 menshoge bloemenkunst Al ontdekt dat Almere in een klap rijker is aan kunst in de openbare ruimte? Zeven drieluiken bieden 100m2 menshoge bloemenkunst: De Flower Power Walk-expo. Dit toont tevens dat Almere rijk is aan creatief beeldend talent van jong tot oud en uit diverse culturen. De Flower Power Walk-expo is op 8 juli geopend door Jörgen Raymann en staat op de Wandellaan in de groenstrook langs het Flevoziekenhuis en bij de Esplanade in Almere Centrum. De expo is er tot zondag 2 oktober 2022.

Diversiteit in kunst qua makers, materialen en technieken

De Flower Power Walk bestaat uit zeven drieluiken. Vijftig amateurmakers onder begeleiding van zeven professionele kunstenaars, hebben kunstwerken gemaakt met verrassende resultaten. Niet alleen heeft de opzet van het project een grote diversiteit in makers en bloemenkunst opgeleverd, tevens is naast verf gewerkt met een veelheid aan materialen als rijst, veren, stenen en zand. Door de originele kunstwerken te fotograferen, konden die diverse technieken worden gebruikt. Door het uitvergroten van de kunst krijgen de werken een extra dimensie en verrassende details eerder de kans om gezien te worden.

Samenwerking en creatief talent begeleid en ontwikkeld door kunstenaars

Mooie samenwerkingen zijn tot stand gekomen met instellingen als Kleur in Cultuur en het Arte College en natuurlijk met de zeven kunstenaars, die de amateur makers hebben begeleid:

De Flower Power Walk-expo is kunst in de openbare ruimte gratis te bezoeken: 

een gezond ommetje in het groen dat makkelijk te doen is wanneer je toch Almere Centrum bezoekt of gewoon even van verrassende kunst wil genieten en jezelf in de bloemetjes wilt zetten.

Achtergrondinfo over de gemaakte kunst van de makers is te vinden op de site Flowerpowerwalk.nl of via de QR-code op de doeken.

 

De Flower Power Walk-expo is een project van MariannA Bakker en Marcel Kolder (beiden Kunstambassadeur) met steun van de Stichting Breinstorm Zuiderzeeland. Het project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van: Cultuurfonds AlmerePrins Bernhard Cultuurfonds, Growing Green Cities / Floriade parade en Almere Centrum (OVSA) en Draoidh, happy places.

Scroll naar boven