Flower Power Walk t/m 2 oktober

Flower Power Walk-expo: meer dan 100m2 menshoge bloemenkunst

Al ontdekt dat Almere in een klap rijker is aan kunst in de openbare ruimte? Zeven driehoeken bieden meer dan 100m2 menshoge bloemenkunst: De Flower Power Walk-expo. Deze toont tevens dat Almere rijk is aan creatief beeldend talent van jong tot oud en uit diverse culturen. 

De Flower Power Walk-expo is op 8 juli geopend door Jörgen Raymann en staat op de Wandellaan in de groenstrook langs het Flevoziekenhuis en bij de Esplanade in Almere Centrum. Het resultaat is het bekijken waard voor iedereen en kan t/m zondag 2 oktober.

Diversiteit in kunst qua makers, materialen en technieken

De Flower Power Walk-expo bestaat uit zeven driehoeken met elk ca. 15 m2 bloemenkunst per driehoek. Zo’n 50 amateur makers onder begeleiding van 7 professioneel kunstenaars, hebben 46 werken gemaakt met verrassende resultaten. Niet alleen heeft de gekozen opzet van het project een grote diversiteit in makers en bloemenkunst opgeleverd. Tevens is naast verf gewerkt met een veelheid aan materialen als rijst, veren, keien en zand. Door de originele kunstwerken te fotograferen, konden die diverse technieken worden gebruikt. Door het uitvergroten van de kunst krijgen de werken een extra dimensie en verrassende details eerder de kans om gezien te worden.

Samenwerking en creatief talent begeleid en ontwikkeld door kunstenaars

Mooie samenwerkingen zijn tot stand gekomen met instellingen als bijvoorbeeld Kleur in Cultuur en het Arte College en natuurlijk met de zeven kunstenaars, die de amateur makers hebben begeleid:

De Flower Power Walk-expo is kunst in de openbare ruimte dus gratis te bezoeken: 

een gezond ommetje in het groen makkelijk te doen wanneer je toch Almere Centrum bezoekt of gewoon even van verrassende kunst wil genieten en jezelf in de bloemetjes wilt zetten.

Achtergrondinfo over de gemaakte kunst / de makers is te vinden op de site Flowerpowerwalk.nl of via de QR-code op de doeken.

 

 

De Flower Power Walk-expo is een project van MariannA Bakker en Marcel Kolder (beiden Kunstambassadeur) op basis van idee MariannA en met steun van de Stichting Breinstorm Zuiderzeeland. Het project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van: Cultuurfonds AlmerePrins Bernhard Cultuurfonds, Growing Green Cities / Floriade parade en Almere Centrum (OVSA).

Scroll naar top