Fotowedstrijd BuitenCollectie Almere

Fotowedstrijd 2021

De Kunstambassadeurs lanceren de Instagram fotowedstrijd BuitenCollectie 2021! 
 
Openluchtmuseum Almere heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Deze BuitenCollectie wordt veel gepasseerd, maar nog niet altijd ervaren.
De Kunstambassadeurs zijn benieuwd hoe bewoners en bezoekers de Almeerse kunstwerken beleven en in beeld brengen.
 
 
We kregen veel berichten van mensen die net terugkwamen van vakantie en nog willen deelnemen aan de fotowedstrijd, daarom kan iedereen nog deelnemen tot 
dinsdag 5 juni 2022.

Deelnemen

  • Fotografeer jouw favoriete kunstwerk in de openbare ruimte van Almere.
  • Zet het in een nieuw perspectief en breng het op een uniek manier in beeld.
  • Upload op Instagram!
  • Onderschrijf met een quote en vertel jouw relatie tot het kunstwerk.
  • Tag in de foto @kunstambassadeurs en in de omschrijving #fotowedstrijdalmere
  • Zend maximaal 3 foto’s in, er is één winnende foto per persoon.

Prijzen

De tien genomineerden krijgen een posterprint en de winnaar krijgt een geldprijs.Bekendmaking van de 3 winnaars is tijdens een kleine expositie op zaterdag 9 juni 2022.
 
Deze wedstrijd is voor alle leeftijden dus iedereen kan meedoen. Verbaas de inwoners van Almere over hun bijzondere kunstwerken!

Beoordeling en criteria

Het leidende criteria voor de foto’s is de persoonlijke visie: jouw artistieke en persoonlijke kijk op het kunstwerk. 
Ook kunnen de juryleden het aantal ‘Likes’ meenemen in hun oordeel.
De overige criteria kunt u hier teruglezen.

juryleden

De inzendingen worden beoordeeld door professionele en lokale juryleden:
Deze vier juryleden maken onder leiding van de voorzitter Hans Jan Dürr een voorselectie van 10 genomineerde foto’s.

Juryvoorzitter Hans Jan Dürr

Het vastleggen van goede architectuur in foto’s is altijd een aparte hobby voor mij geweest. Dit sloot mooi aan op mijn werk als architect. Maar ook andere onderwerpen, zoals mensen in de stad, geef ik aandacht. Beeldende kunst heeft ook altijd mijn aandacht en daarom draag ik Kunstambassadeurs Almere een warm hart toe.

Anita Neve

Is eigenaar van de gelijknamige galerie in Almere, waarmee zij getalenteerde fotografen de kans geeft door te breken in de competitieve wereld van de fotografie. In het werk dat ze selecteert voor haar galerie, zoekt ze naar creativiteit, kwaliteit en originaliteit, zowel op het inhoudelijke vlak als qua uitvoering. Ook in haar eigen werk als portret- en studiofotograaf zoekt ze naar diezelfde kwaliteit. Anita zoekt naar beelden die prikkelen, uitdagen, vragen oproepen en aanzetten tot nadenken. Dàt is waar fotografie wat haar betreft over gaat.
 
 

Richard Terborg

Van oog naar (h)art. Veel fotografen denken dat ze een mooie plaatje moeten vastleggen maar fotografie is veel meer dan dat. Richard Terborg wil zijn publiek iets laten voelen en dat hoeven niet altijd fijne gevoelens te zijn. Verwarring, verbazing en soms zelfs afschuw zijn emoties die Richard juist verwelkomt.
Zo gaat hij voor de camera staan met een knal geel Pikachu outfit. Waarom? Waarom niet? Foto’s leggen de waarheid voor de lens vast, de fotograaf bepaalt hoe deze waarheid tot uitdrukking komt.